pexels photo 235554

Poštovani roditelji djece koja se vraćaju u vrtić nakon provedenog perioda u izolaciji, ovim putem želimo vam ukazati na promjene s kojima će se susresti vaše dijete dolaskom u vrtić. Djeca imaju ideju da će se vraćaju na stari, njima već poznati način boravka u vrtiću, ali iako će neke stvari biti iste, morat će se suočiti i s nekim promjenama i naučiti nova pravila ponašanja.

minions 363019 960 720

Briga, anksioznost, tuga i strah su uobičajene emocije u izvanrednim situacijama, a njihovo izbjegavanje ih može učiniti još jačima i dugotrajnijima. Sve te emocije koje nam se trenutno miješaju mogu se odraziti i na djecu. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako olakšati trenutnu situaciju i kako se prilagoditi novim životnim rutinama.

kids 4150440 960 720

Progovaraju kasnije nego njihovi vršnjaci, teško usvajaju nove riječi, kasne s oblikovanjem dvočlanih i višečlanih iskaza, često su prisutne pogreške u glagolskoj i imenskoj morfologiji, otežano usvajaju prostorne odnose, njihovo prepričavanje ima jednostavnu strukturu i nije uvijek povezano… - sve su to obilježja djece s posebnim jezičnim teškoćama.

sport 927762 960 720

Tjelesna aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta za normalan rast i razvoj djece te pridonosi očuvanju i unapređenju njihova zdravlja. Naime, redovitim tjelesnim aktivnostima potičemo rad mišića, održavajući na taj način njihovu funkciju primarno zaduženu za zdravlje lokomotornog sustava.

dog 985945 960 720

Prije nego dijete postane spremno za odvikvanje od pelena, mora ovladati brojnim pripremnim vještinama, također i roditelji se moraju pripremiti za novu zadaću.

Pogledaj i preuzmi zadatke