S obzirom na nova saznanja o pojavi simptoma koji se povezuju s koronavirusom, kao i o potrebi za samoizolacijom kod sve većeg broja ljudi koji su na neki način povezani s dječjim vrtićem, bilo da se radi o djelatnicima, djeci ili njihovim roditeljima, Dječji vrtić Paški mališani, Pag službeno se, u suglasnosti Upravnog vijeća, obratio Stožeru civilne zaštite grada Paga s prijedlogom reorganizacije rada.

Prijedlog je prihvaćen (odluka Stožera nalazi se ispod ove obavijesti) te Vas obavještavamo da će se, počevši od ponedjeljka, 16. 11. 2020. godine, rad u dječjem vrtiću održavati u turnusima za djelatnike na način da će dio djelatnika biti u objektu te će biti osiguran prihvat djece čiji roditelji radi zaposlenja nisu u mogućnosti zbrinuti svoju djecu, dok će dio djelatnika raditi od kuće (on-line vrtić). Odluka o reorganizaciji temelji se na važećim Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. izdanim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a trajanje ovakve organizacije rada ovisit će o daljnjoj epidemiološkoj situaciji.
Slijedom toga, molimo roditelje/skrbnike da, ukoliko je moguće, osiguraju ostanak djece kod kuće, a vrtić će osigurati prihvat za djecu čija oba roditelja rade te nisu u mogućnosti osigurati zbrinjavanje djece. Prilikom dovođenja djeteta u vrtić, svaki je roditelj/skrbnik ili druga osoba u pratnji, dužan potpisati izjavu kojom potvrđuje da je dijete zdravo te da za njega nema druge opcije zbrinjavanja i da su oba roditelja zaposlena. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo Vas da nam informaciju o tome hoće li Vaše dijete u ovom periodu koristiti usluge vrtića javite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Molimo Vas za razumijevanje i strpljenje, kao i za pridržavanje nužnih epidemioloških mjera. Za daljnje obavijesti redovito pratite web stranice vrtića.

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA PAGA

Dječji vrtić Paški mališani, Pag